Löylylle FSC-projektisertifiointi ensimmäisenä Suomessa

Löyly-hanke tulee olemaan Suomen ensimmäinen ja pohjoismaiden toinen FSC-projektisertifioitu kohde, mikä tarkoittaa sitä, että puun alkuperä on todennetusti seurattu ja projektille myönnetään sen valmistuttua oma FSC-sertifikaatti sekä omaa FSC lisenssikoodia kantava merkki.

Hernesaaren rantaan kohoavassa sauna- ja ravintolarakennuksessa yhdistyy urbaani meriluonto, suomalainen arkkitehtuuri sekä ympäristöystävällisyys. Löyly on kansanedustaja Antero Vartian sekä näyttelijä Jasper Pääkkösen yhteinen hanke, joka kutsuu jokaisen nauttimaan huikeista merimaisemista sekä suomalaisesta perinteikkäästä saunakulttuurista. Rakennuskompleksi pitää sisällään kolme erillistä saunaa sekä ravintolan.

Rakennus on uniikki niin kulttuuri-, arkkitehtuuri-, kuin ympäristöarvoiltaan. Rakennus huokuu kulttuurillisesti sekä arkkitehtuurillisesti suomalaisia arvoja, mutta on myös esimerkillinen kestävän liiketoiminnan ja ekologisen rakentamisen edelläkävijä. Ympäristövastuullisuus on huomioitu ekosähköstä rakennusmateriaaleihin ja lisäksi ravintolasa tarjoillaan vain WWF:n kalaoppaan vihreän listan tai MSC-sertifioitua kalaa.

Puuta pidetään laajalti kestävänä rakentamisen ratkaisuna. Olennaista olisi kuitenkin ottaa huomioon puumateriaalin lähde ja miten tätä metsää on hoidettu. Puurakentamisessa on tärkeää kuitenkin varmistua puun alkuperästä ja, että se on peräisin vastuullisesti hoidetusta metsästä. FSC-sertifikaatti on osoitus vastuullisesta metsänhoidosta, jossa huomioidaan niin luonnon monimuotoisuus kuin sosiaaliset oikeudet.

Lisätietoa: https://fi.fsc.org/fi-fi/hernesaaren-loyly

 

image3